Kurser

Tilbage til oversigtssiden.

Blok 3 - 2010

Kvantefeltteori er et kandidatkursus som jeg valgte fordi jeg simpelthen synes det kunne være spændende at have noget om. Kurset er en introduktion til kvantiseret feltteori, renormalisation mm.
        

Kurset får bedømmelsen 4 ud af 5 fordi det var et utrolig spændende kursus, som jeg dog nok først burde have taget efter at have fulgt adskillige andre kurser. Jeg lærte dog en masse nyt, og havde det sjovt under vejs. Det kan dog kraftigt anbefales at få fat i et par ekstra bøger om emnet, da notesættet er ret dårligt!
Jeg har lavet en formelsamling til dette fag. Denne kan hentes her på hjemmesiden under Formelsamlinger.

Kvantefeltteori kursusbeskrivelse

Den brugte bog i kurset er et gammelt notesæt skrevet af Jan Ambjørn (underviseren i kurset) og Jens Lyng Petersen. Videre har jeg brugt et par andre bøger til at forstå nogle af de ting som antages kendt i dette notesæt:

Videre blev der også uddelt et notesæt omhandlende Greens funktioner, som kan hentes her.

Jeg har ikke lavet en oversigt over ugesedler e.lign., da kurset simpelthen bare var for rodet. Pensum-listen var dog som følger: Kapitel 1 (uden 1.4.2), kapitel 2, kapitel 3 (uden 3.2), afsnit 4.1 og kapitel 5. Spørgsmålene der kunne trækkes til eksamen var følgende: