Biografi

Hvem er du?

Jeg læser fysik på Københavns Universitet, hvor jeg startede sommeren 2007. Jeg afsluttede bachelor-delen i februar 2011, og er nu gået i gang med min PhD på 4+4 ordningen.

Mig

Hvad lavede du før?

Jeg kommer oprindeligt fra Holstebro, og blev matematisk student på Holstebro Gymnasium og HF i 2007, med matematik, fysik og kemi på højt niveau. Jeg endte ud med et snit på 10.2 (10.5 med den nye skala) og et 13-tal i huen for en fysikeksamen. Før det studerede jeg sløjd på Den Danske Husflidsefterskole.

Hvad interesserer du dig for?

Jeg er utrolig glad for computere, faktisk så meget at jeg på et tidspunkt overvejede at studere datalogi i stedet for fysik. Jeg kom dog på bedre tanker, og bruger nu bare computeren lidt ekstra til at lave fysik med.

I gymnasiet gik jeg også mest op i fysik (datalogi undervisningen var ikke rigtig min kop te), og jeg fik blandt andet et 13-tal for min større skriftlige opgave (SSO), hvori jeg skrev om en Magnetisk Optisk Fælde (MOT) i forbindelse med et forsøg på H.C. Ørsted Intitutet (opgaven kan findes under Dokumenter sektionen her på siden).

Foruden computere og fysik, har jeg en stor interesse i fotografering. Jeg har købt mig et D-SLR kamera som jeg tager billeder med, primært makrobilleder. Hvis du vil se noget af det jeg har lavet kan du besøge min DeviantArt profil eller min fotografi facebook side. Nedenfor er links til nogle af mine mere populære fotos på DeviantArt:

Herunder kan du også se et udvalg af mine seneste fotos uploadet til min Instagram konto @PJRayPhotography, som er stedet hvor jeg er mest aktiv for tiden:

Men hvad kan du så?

Som computerinteresseret har jeg selvfølgelig lært mig selv en del ting der har med computere at gøre, blandt andet har jeg lært mig selv at bruge diverse kodesprog, programmeringssprog og programmer. For at nævne nogle få (en fuld liste kan ses på mit CV):

Desuden er jeg godt inde i både brugen af Windows og Linux, hvor jeg i den sidste kategori har kørt Ubuntu, Debian, Slackware og Arch Linux. Desuden er jeg vant til at opstille hjemmesider, ikke mindst min egen. Jeg har lavet en enkelt hjemmeside for en af mine tidligere klassekammeraters mors firma (ja det er langt ude). Og så er jeg webmaster på mit rusholds hjemmeside; fys.ku.dk/~knatte, hvor jeg dog praktisk talt bare vedligeholder mailinglisten. Jeg arbejder også med wiki- og undervisnings-systemer for et kursus i neutron-spredning (Virtual Neutrons for Scattering projektet og wikien) og et introduktionskursus i eksperimentel fysik på universitetet (EFwiki).

Men hvad så med det der fysik?

Med hensyn til fysik har jeg ikke de ekstreme forkundskaber, jeg er bare virkelig interesseret og af natur irriterende meget nysgerrig - og tja så elsker jeg hele tiden at lære nye ting om den verden jeg lever i.

Jeg har valgt at studere "ren" fysik, da jeg ikke rigtig selv har nogen interesse i at rode mig ud i hverken geofysik, biofysik eller astrofysik - de fanger mig bare ikke rigtigt. Egentlig har jeg nok lidt en lille drøm i maven om at blive forsker i et eller andet grundfysik, men jeg har ingen anelse om hvad det skulle være for noget endnu. Det kommer nok en dag. Indtil videre koncentrerer jeg mig om faststoffysik og spredning, og det har vist sig at være ret interessant.